Gebiedsontwikkeling

Inzet zonnecarports parkeerplaats gemeentehuis

Bergen

Gemeente Bergen

Bergen is een dorp en gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente telt 29.933 inwoners (1 januari 2024, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 119,85 km² (waarvan 22,70 km² water). De gemeente maakt deel uit van de samenwerkingsregio Kennemerland.

Projectinformatie

De gemeente Bergen heeft de ambitie om als 1e gemeente in Limburg energieonafhankelijk te zijn. Met de inzet van zonnecarports op het parkeerterrein wordt er weer een stap gezet om deze ambitie te waarborgen. De zonnecarports dragen bij aan de opwek van duurzame energie. Deze energie wordt ingezet voor de energie behoefte van het gemeentehuis en levert een aanzienlijke kostenbesparing op.

Duurzaam gebruik bebouwde omgeving met zonnecarports

De gemeente Bergen heeft gekozen voor een landelijke inpassing van deze zonnecarports. Dit is ook nodig omdat de locatie onderdeel is van het parelsnoer langs de N271 waarvan besloten is dat elke ontwikkeling de goedkeuring van een vormgevende commissie (Welstand) moet krijgen. Doordat de carports diagonaal geplaatst worden op de parkeerplaats wijzen de zichtlijnen naar de entree van het centrum van Bergen. Met de zonnecarports op de parkeerplaats wordt er op een andere manier gebruik gemaakt van de bebouwde omgeving voor het opwekken van duurzame energie.

Voordelen van het gebruik van een zonnecarport:

  • Groene stroom van zonnepanelen tegen een vast, laag tarief
  • Realisatie van energieprestatie doelstellingen.
  • Waardevermeerdering van onroerend goed.
  • Minder CO₂ -uitstoot.
  • Comfort en gemak voor bezoekers en medewerkers.

C2 Engineers is betrokken bij het project vanaf de eerste gedachtespinsels in 2021. Wij verzorgden het projectmanagement / projectleiding de burgerparticipatie en de ontwikkeling van het presentatiemateriaal en tekenwerk.

Naar verwachting worden de zonnecarports geplaatst medio 2024/2025 tijdens de renovatie/ verbouw van het gemeentehuis.

Heeft u ook vraagstukken met betrekking tot verduurzaming van uw bedrijf of met betrekking tot de buitenruimte? C2 Engineers denkt graag met u mee, neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.

Andere projecten

Als allround advies- en ingenieursbureau voor de buitenruimte werken we samen met onze opdrachtgevers aan uiteenlopende projecten.

Bekijk alle projecten